Slider-Up2Go-homepagina-vrouw-op-trap

Uw expert in traprenovatie

Up2Go traprenovatie geeft uw bestaande trap
een andere sfeer met overzettreden

Traprenovatie dongen

Of je nu een open of gesloten trap hebt, of een rechte of draaiende trap, het trede-over-trede-principe is de snelste methode van traprenovatie. Naast tijdswinst bieden overzet traptreden nog enkele andere voordelen:

  • Goedkoop: een traprenovatie met overzettreden is goedkoper dan een volledig nieuwe trap plaatsen.
  • Nieuwe look: met overzettreden kan je niet alleen de look van jouw trap opfrissen, je kan jouw trap ook een volledig nieuwe uitstraling geven.
  • Ruime keuze: overzet traptreden zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen, kleuren en motieven.
  • Afwerking: je kan je overzettreden laten afwerken met verlichting, antislip, …
  • Meteen beloopbaar: aangezien de lijm snel droogt, is je trap bijna meteen beloopbaar.

Bekijk voorbeelden van traprenovaties in Dongen

DIRECT EEN OFFERTE AANVRAGEN

Bij voorkeur komen we even persoonlijk kennismaken waarna in Dongen we op basis van de bestaande trap en uw wensen een passende offerte uitwerken.

Wilt u – voorafgaand aan een afspraak – liever eerst een indicatie hebben van wat een traprenovatie ongeveer kost? Dat kan. Stuurt u ons een aantal foto’s en gegevens, dan ontvangt u binnen enkele werkdagen een goede prijsindicatie.

Traprenovatie kosten
Een voorbeeld van een traprenovatie

Overzettreden - verschillende materialen mogelijk

Trap overzettreden zijn verkrijgbaar in heel wat verschillende materialen. Hieronder vind je een overzicht van de meest gekozen materialen voor traptreden:

Traprenovatie hpl overzettreden

HPL Overzettreden

HPL overzettreden hebben een HDF (High Density Fiberboard) kern, ook wel geperst hout genoemd.
Ze zijn voorzien van een toplaag in HPL (High-Pressured Laminaat)

Overzettreden in HPL zijn erg hard en krasvast. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Traprenovatie pvc overzettreden

PVC Overzettreden

Liever geen overzet traptreden in hout of HPL? Geen probleem, er zijn nog tal van andere materialen waarin je je trap kan bekleden. Zo zijn overzettreden in PVC een populaire keuze.

Deze materialen zijn duurzaam, slijtvast en kleurvast. Bijkomend pluspunt? Ze zijn ook geluiddempend.

Traprenovatie hout overzettreden

Houten Overzettreden

Hout is een erg geliefd materiaal voor overzettreden. Je kan kiezen tussen een houten toplaag of massief hout.

Aangezien traptreden dagelijks belopen worden en het over de jaren heen zwaar te verduren krijgen, wordt er voor de productie van massief houten overzettreden meestal gekozen voor massief eiken.

Extra’s & mogelijke afwerkingen

De afwerking van je trap beperkt zich niet tot het kiezen van het juiste materiaal voor je overzettreden. Een traprenovatie is ook het ideale moment om een aantal extra’s toe te voegen, zoals:

  • Trapverlichting: tijdens het plaatsen van overzettreden kan je ook verlichting verwerken in je trap. Je kan de verlichting bv. verwerken tussen de trede en het stootbord, wat een sfeervol resultaat oplevert.
  • Antislip: voor wie vaak op kousen de trap op- en afloopt, zijn overzettreden met antislip geen overbodige luxe. De antislip afwerking zorgt ervoor dat je veilig naar boven en beneden gaat.
  • Trapwangen: tijdens de renovatie van je trap verdienen ook de zijkanten van de trap, ook wel trapwangen genoemd, de nodige aandacht. Je kan ze afwerken in hetzelfde materiaal of net voor een contrasterende kleur kiezen.
  • Stootborden: renoveer je een gesloten trap? Dan maken ook de stootborden deel uit van de renovatie. Meestal worden de stootborden met hetzelfde materiaal bekleed als de overzettreden, maar je kan bijvoorbeeld kiezen voor stootborden in een andere kleur om zo een moderne look te bekomen.

DIRECT EEN OFFERTE AANVRAGEN IN DONGEN

Bij voorkeur komen we even persoonlijk kennismaken in Dongen waarna we op basis van de bestaande trap en uw wensen een passende offerte uitwerken.

Wilt u – voorafgaand aan een afspraak – liever eerst een indicatie hebben van wat een traprenovatie ongeveer kost? Dat kan. Stuurt u ons een aantal foto’s en gegevens, dan ontvangt u binnen enkele werkdagen een goede prijsindicatie.